Smygkik...

... På bilderna som jag fotograferade på Eddi idag.



Nu säger jag godnatt...!

... och förbereder lektionen för Jenny på Sigurd imorgon.






Sigurd får vara ute inatt





Det är ändå över 6+ utomhus och var för en timme sedan och mockade och la ut hö i hagen till hästarna så dem klarar sig med lite extra mat.
Kommer vara skönt för dem att vara ute nu.

När låter ni era hästar vara ute dygnet runt?


Sara blev länkad!

Saras stall, lediga boxplatser? Ridläger, Bilder och mycket annat.








Tävling avslutad!

Det var Sara Jonsson som kom på vad det fanns i paketet!
Bandageunderlägg!

Så nu är tävlingen avslutad och Sara kommer att få en länkning till sin hemsida.


Longeringsjobb

Longerade som sagt Sigurden här om dagen. Rättare sagt i fredags. Det gick verkligen super. Jobbade honom ca en halvtimme, och det behöver han verkligen för att komma igång.
Nu har jag försökt att välja bort bilder där hans gubbmage inte syns så mycket, men hittade massor med fina som min underbara pojkvän fotograferade på oss den kvällen.

Här är några utav dem.












Ursäkta det dåliga bloggandet...

... men jag städade och gjorde om mitt rum igår då jag fick nya möbler. Det betyder att Sigurden fick stå och det verkade han inte klaga alls på.

När jag kom och skulle ta in honom igår så var det en älgko med två kalvar som stod bara några hundra meter ifrån hästhagen. Cola och Lina var helt upprörda medan Sigurd bara gick och åt... Tills han också upptäckte dem...
Vi skyndade oss efter att älgkon hade sprungit förbi oss, bara ca 50 meter från stallet, att ta in hästarna fortare än kvickt.

Idag uppdaterar jag med bild på rummet, på när jag longerade Sigurd häromdagen och INGEN har gissat rätt på paketet ÄN!

Så gissa på!





Fått Paket!

Fått ett paket som jag beställt av en vän till mig. Gissar ni rätt vad som finns i paketet så får ni ett inlägg med en länkning och bild.

Kan säga att det som förövrigt fanns i paketet var två ponnygrimmor, boxskyltar och två täckesgjordar.




Frisering av Sigurd

Eftersom Sigurds man och pannlugg växer som ogräs måste dem trimmas med jämna mellanrum. Idag när det blåser storm ute kändes det som en bra dag att borsta av honom det mesta av fällpälsen och sedan frisera honom.
Såg att hans tossingar börjat bli lite långa nu, så får ringa ut hovis och få honom verkad snart.

Visst är han söt, min lilla ponny?





/Emma

Ut till Stallet!



Blir en sväng ut till stallet som vanligt och mocka och fixa. Sedan blir det att fixa iordning Sigurden. Får se vad jag hittar på med honom idag, det är såpass fint väder, men blåsigt och lite små gråa moln.

Skriver och lägger upp bilder när jag är tillbaka.

/Emma

Ridlektion med Sigurd








Pink Outfit


Diss till Apple Mouth ®


Äppel-betten är enligt mig helt värdelösa. När jag red med ett sådant tredelat så flög jag av och fick en fraktur i ryggen.
När Alexandra red med ett sådant rakt tränsbett flög hon av och slog i svanken och Cola sprang igenom ett taggtråndsstängsel.

Jag har varit med om för mycket med dessa bett för att kunna vara positiv till dem.
Dem är breda, 19mm. Som sedan ska in i hästens mun och då ska hästen också kunna andas, svälja och suga tag i bettet. För mig är det ganska orimligt.
Plast som sedan om hästen råkar tugga på det, flisar sig och går sönder. Friktion i mungiporna på hästen, ger skavsår och eftersom hästar är väldigt känsliga just vid mungiporna så kanske man inte borde ha något som stör och gör det värre.

Både jag och Alexandra har bestämt oss att de tre betten som är på bilden ovan, tänker vi aldrig använda mer. Vi säljer dem gärna till någon som vill ha dem, för vi kommer aldrig att rida med dem igen.
Pessoat är aldrig använt ens. Det fick jag av en kompis som tyckte jag skulle använda det.
Jag väljer hellre vilket metallbett som helst än dessa hemska plastbett. Eller ett mjukt gummibett, om jag märker att det inte ger friktion och att det funkar.

Jag vill ge världens största diss till dessa bett, som kommer att förstöra hästar och ryttare.

/Emma

Vill bara tillägga att vi skyller inte våra avramlingar på bettet!

/Alexandra


Utsläpp och mockning

Blev att jag släppte ut hästarna och mockade imorse. Helt nyvaken väckte mamma mig och sa att hästarna fortfarande var inne.
Jag var fortare är kvickt på med kläderna och iväg till stallet och ut med hästarna. Glada blev dem!

Mockade Sigurds box, fyllde och blötte ner hans hönät och tvättade och fyllde på vattenhinken.
Sigurd har nämligen en tendens att slabba ner hela väggen, vattenhinken och golvet med mat när han äter. Duktiga hästen!

Såhär ser det ut en vanlig dag när jag kommer till stallet och ska mocka.



/Emma

Ja, Jonatan, ja, jag ser ljuset!

Ibland vill min kamera inte vara med mig och så blir det en såndär konstig bild bland alla andra.



/Emma

Måste bara spinna vidare på detta

... ang Colas s.k "undervikt". Visst han har ett antal kilon för lite på sin kropp och absolut inga muskler. Men om förra ägaren inte gjort något åt det, ska man som ny ägare kunna göra det på ca en månad, som Alexandra snart har haft Cola?

Tycker det inte är rätt att gå på och anklaga någon för att ha en mager häst utan att veta bakgrundsfaktan till den, att säga att man ger hästen dåligt och för lite foder är något som faktiskt är otroligt oproffesionellt att säga, och speciellt skriva utan att uppge vem man är så man kan prata med personen.

Jag sitter och tänker på mig själv som har en häst som lätt går upp, och samtidigt lätt "går ner sig" under vintern på dåligt foder och därför behöver komplement.
Samtidigt kan han vara som tjockast på vintern endast med ett bra grovfoder och precis lagom rund om magen under sommarhalvåret.



Ungefär såhär kan Sigurd se ut när det är som värst under en vinter med bra grovfoder.



Såhär när det är som sämst en vinter med dåligt grovfoder, kompliment påbörjat.


God Morgon!

Uppe med tuppen så att säga. Ska snart äta frukost och har redan skickat iväg pojkvännen härifrån. Nu är det dags för skolan för hans del, och stallet hela veckan för min del.
Det betyder att Alexandra fick ta morgonpasset med utfodring och utsläpp nu på morgonen innan hon gick till skolan. Så åker jag dit och mockar och fixar lite sedan.

Förhoppningsvis har Sigurd inte skitat ner sitt sovtäcke ännu mer, så att han kan ha det en natt till, MINST. För igår morse fick jag ju en mindre chock när jag gick in till honom och fick se att han legat i världens bajshög med täcket.
Tacksamt!
Så ni kan ju tänka er hur fint det täcket är just nu. Ja, råkade ju smygfota det igår... Kan ju skämmas och visa, som en lite äcklig morgonbild till frukosten.



För i den här bloggen bjuder vi på oss själva och våra hästar, till en viss gräns i alla fall.

Pojkvän & Sigurd

Min pojkvän, Robin var med mig i stallet ikväll och tog in Sigurd eftersom det regnade så extremt mycket. Efter maten passade Sigurd på att charma in sig hos Robin med. Robin som förövrigt var ganska osäker att ens klappa eller gå fram till en häst för några månader sedan.


Tror ni det funkade?











De två som delar mitt hjärta.
Min pojkvän som jag förövrigt firar två år med den 9/5 och Sigurd och jag firar ett halvår den 26/5

Trevlig dag i stallet!

Idag så släppte vi ut alla fyra hästarna i stora hagen, och det blev - ursäkta mitt ordval här nu - ett jävla liv, för Eddi tyckte att Lina var helt klart hans sto, och hon har dessutom börjat komma in i brunst nu, så det var ju lite lagom kul.
Så tänk er ett Gotlandsruss på 128cm som galopperar runt i hagen, skriker, kickar och hugger mot Cola & Sigurd, det funkar liksom inte, och det gjorde ha bara för att dom kom , enligt honom, för nära "hans" sto.
Så vi flyttade helt enkelt Eddi för att dom andra skulle kunna få lite lugn och ro.
Sen åkte vi iväg till Hästloppiset som va på östermalm i Skövde och inhandlade lite grejjer, sen blev det Granngården och köpte foder. Vi åkte tillbaka till stallet och tog in Cola och longerade honom ha funkade rätt bra idag igen, sen så red jag Sigurd åt Emma, och även Emma tog sig upp och skrittade lite försiktigt.
Sen tänkte vi att vi släpper Sigurd hos Eddi i lösdriften så kanske Eddi lugnar ner sig, men nej, han jagade stackars Sigurd in i lösdriften och Sigurd snubblade och gled in i lösdriften, så jag gick helt enkelt in i hagen med spö och jagade undan Eddi så vi kunde rädda Sigurd i från den lille galningen.
Så nu känns det som att hela famiiljen bestämt sig, att Eddi kan inte stanna på grund av hans beteende, för Lina kom precis in i brunst, så det kommer hon ju vara nu ett litet tag.
Sen fixade vi i sadelkammaren och hängde allt på rätt plats, kändes så himla bra att få bättre ordning där inne.
Bilder på hästarna kommer lite senare!
/Alexandra

Sigurd flyttad!

Flyttade Sigurd hem till Alexandra igår, gick super! Han verkade verkligen trivas i sin nya box och tillsammans med de andra hästarna här.
Hans boxgranne är ett trevligt Holländskt Halvblod på 19 år, så det passar ju bra att Sigurd får en gammal dam att flörta med.
Såhär såg han ut igårkväll.
/Emma

Red Outfit



Skulle inte tacka nej till att få använda detta som outfit.
Plockat det bästa från där jag hittat om man säger så, och hade jag haft pengar skulle dessa saker - benlindorna, pannbandet och ridbyxorna fått bo hos mig.

/Emma.

Stalljobb

Jobbade i stallet idag, mockade, fodrade och åkte hem. Hade inte en tanke på att ens röra en häst idag faktiskt. Är riktigt opeppad på att vara hästägare när det oavbrutet från att jag vaknat varvats mellan snö och regn och ibland både och.

Har laddat upp med lite outfits som jag suttit och gjort nu under dagen istället. Blev ju klar i stallet redan vid 11. Ovanligt tidigt - men känns bra, börjar få upp farten att mocka och jobba. Saknat det.

Såhär såg det ut idag.





Jag ursäktar Iphonebilder men tar inte med kameran när vädret är såhär.

/Emma

Hur det gick...

... När dem skulle kolla på hästarna.

Det gick över förväntan då dem var jättetrevliga och lyssnade och verkligen visste vad dem var ute efter. Frågade och jag svarade så gott jag visste och kunde.
Dem kollade på tre hästar som dem hade sett som intressanta och dessa ville dem sedan se ridna framöver utav Erik. Så det får jag ju höra av mig om.

Summa summarum gick allt super, så nu kan jag släppa min nervositet.
Hur kan vara så nervös över att sälja någon annan hästar?


Snart intressenter på hästar

Iväg till stallet om en timme ungefär för att ta in hästarna. Då kommer det folk som ska kolla på våra hästar, och förhoppningsvis bli intresserade för någon.

Dessa kommer dem för att kolla på.















Hör av mig senare idag om hur det blev, eller om det blev helt katastrof.

/Emma

Visingsö idag!

Det betyder alltså att jag inte kommer att blogga förrens jag är hemma igen.
Vi ska åka och hämta Ines igen och kolla på hennes föl Igloo. Jag vet att jag kommer totalt bryta ihop när jag ser Ines, antagligen av glädje, eller av längtan. Även fast det inte är min häst, så har jag längtat och saknat henne så enormt mycket sedan sist.
Vi ses snart.
/Emma

Hovslagare imorgon

Blir att sova nu. För det är fullt upp hela dagen på gården med hästarna, då dem ska verkas och sedan ska det krattas och fixas fint på gården för övrigt också.
Förhoppningsvis kan jag fota lite så ni får se hur det ser ut, men det beror ju helt på vädret och sådär.

Nu måste jag sova. Ska upp klockan 06 imorgon för hovslagaren kommer redan vid 8.


Failbilder á la Sigurd


Åsna eller häst? Hur var det egentligen... Kanin kanske..













Vad tycker ni om Sigurds fina ponnysura sida och konstiga påhitt då?

Hööks till Skövde!

... I Slutet av Maj kommer ju Hööks äntligen till Skövde. Det var som en gåva till mig som behöver sådär lagom billiga saker att köpa.
Börjar redan nu att göra en lista på vad som behöver inhandlas när dem öppnar.. Antagligen har dem massvis med öppningserbjudanden också, så lär få spara pengar om jag ska handla.

Detta har jag i alla fall planerat att jag ska köpa mig.



Det är verkligen sååå behövliga saker som jag saknar att ha just nu, och som jag vet att jag kommer behöva senare. Peppar-peppar att jag hittar något snyggt svart schabrak att matcha pannbandet med bara!


Hästarna fick gå ute inatt

... Som rubriken säger fick som sagt hästarna gå ute inatt. Det betydde att vi slapp 14 boxar mockning och massvis med tid.
Men stallet blev det ändå, tillsammans med pojkvän och massvis med kläder. För idag blåste det som bara den ute, trots att solen försökte lysa igenom alla moln och värma.

Det fick bli frisering av Sigurds ben och allmän trimning med saxen. Hade filt och låg på stallgolvet och såg ut som någon slags - ja vet inte vad. Enligt min pojkvän i alla fall.
Det blev ju inga bilder på resultatet då vi har så mörkt i stallet, men är det bra väder någon dag ska jag visa er.

Kan visa er varför dem måste friseras istället?


Ja... Hår överallt.

Galopp i uppförsbacke

När Amanda var här passade vi på att ta lite galopper i en utav sommarhagarna på baksidan av gården. Sigurd behöver verkligen det både för sin kondition och sitt muskelbyggande. Just nu har han en megarumpa av fett och muskelfattiga dallriga lår. Magen och bogen hade jag börjat muskla nu innan olyckan, och förhoppningsvis kan jag fortsätta bygga på det med hjälp av dem som rider honom.

Såhär såg det i alla fall ut när Amanda och Sigurd tog några galopper i hagen.








Som ni kanske ser så är det grönt gräs överallt och jag hade världens sommarfeeling när jag fotade och solen lyste rakt på oss och man riktigt kände doften av nytt, färskt gräs och hästar.

Barbacka på ängen

Amanda kom till stallet idag och hjälpte mig att rida Sigurd. Det blev en barbackaritt på åkern/hagen och testa vad Sigurd tyckte om att ha pullartränset istället för sitt vanliga.
Jag är vanligtvis jätte-anti-pullarnos då jag personligen tycker att de flesta slänger på ett sådant träns utan att tänka efter hur hästens huvudform egentligen är. Då kan det bli riktigt fel och fult. Tar ett inlägg om det någon gång, kanske senare idag om jag får lusten och orken.

Hur som helst så red vi med pullartränset som vanligtvis är till Nougat, så Sigurd fick leva med att ha ett rosa blingpannband också. Tur som det är har dem samma bettstorlek så det var bara att tränsa och rida.
Ibland får man väl vara lat?

Såhär såg det i alla fall ut när Sigurd invigde pullarträns i min ägo, och jag blev införstådd med att det faktiskt kan vara snyggt.











Det gick för övrigt superbra, och som ni ser jobbade Sigurd som bara den och eftersom vi red på åkern som är deras kommande sommarhage så bestämde han sig för att emellanåt dra åt sitt helt egna håll och låtsas som att Amanda inte fanns. Tyckte det var ganska roligt eftersom jag vet hur envis han kan vara när han sätter den sidan till, verkligen sådär ponnyenvis.
Ska visa er bilder någon gång när han dummar sig sådär, om ni vill såklart!

Sälja hästar

Svarat på massor och åter massor med mejl som folk skickat angående min annons som jag uppdaterade och la ut åter igen på Hastnet.
Har med säkerhet svarat på minst trettio mejl under hela eftermiddagen. Förhoppningsvis är det några seriösa köpare som kommer och kollar och kanske tar med sig en häst hem. Ärligt talat skulle det behövas, för att bara jag tänker på att mocka ur alla 14 boxbäddar nu när dem ska ut på bete får mig inte speciellt peppad.
Samtidigt kommer man ju sakna varje häst som försvinner, för alla är ju en personlighet i sig.

Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen och faktiskt spendera den tillsammans med min pojkvän och lillebror.


Några utan våra tio ston, foto taget i februari.

Tömkörning

Idag tänkte jag att jag skulle testa att tömköra Sigurden, har faktiskt inte gjort det under de nästan sex månader jag haft honom och kände att eftersom det inte belastar min rygg så mycket så är det ju en bra idé!

Klädde på honom longeringsgjorden, träns och tömmar och gick ut i paddocken. Jag visste ju inte om Sigurd ens hade gjort detta förut, så testade mig fram. Fick börja med att gå brevid och hålla i tömmarna och styra, bromsa och ställa. När jag gjorde detta i ca tio minuter ställde jag mig bakom honom, fattade tömmar och spö och han gick på som han hade gjort detta i hela sitt liv.

Vi tog några varv i paddocken där jag övade mestadels på att svänga och ställa på volten, han tyckte dock att ställningen var lite krånglig när jag gick där bakom och fjantade mig. Men som med allt annat fattade han efter en liten stund!
Tog med honom ut på stallbacken och ut längs våran infartsväg och lite fram och tillbaka för att inte behöva harva i paddocken hela tiden.

Är stolt över att han tar sig an jobb så bra och utför det han får till sig med lite hjälp och korrigering så lyckas han med det mesta.


Bjuder på en dagsfärsk bild på mig och Sigurd efter tömkörningen innan han skulle ut i hagen.

Libretto en vårdag




Emma & Sigurd



Detta är då jag och min häst.
Vi träffades för ungefär tre och ett halvt år sedan, när jag skulle provrida inför en medryttarhäst på Väddholmen, och på den vägen är det. Men det var inte förrens vintern 2010 som jag upptäckte honom och hans charmiga sätt på riktigt. När sedan Ellen skulle sälja honom var jag där som en tjatig barnunge och skulle ha honom.
Det var något med Sigurd som jag inte kunde vara utan, som jag behövde för att bli hel. Nu, snart ett halvår senare förstår jag varför jag valde honom framför alla andra hästar i hela världen. Varför han skulle bli min första egna häst, och att hela min "anti-häst"-familj plötsligt älskade den där pälsbollen Sigurd som bara var sådär underbart charmig.
Sigurd har hunnit fylla hela 25år, men att det märks? Knappast, sprutt och bockanden och rejs i hagen är det bästa som finns. Förutom att bara stå och äta då.

Jag själv är fyllda 19, i början av oktober fyller jag systembolaget. Precis pluggat klart min hästskötarutbildning och ska ta examen nästa vår, då jag skadade ryggen ganska ordentligt när jag ramlade av, bara några dagar innan examensprovet skulle vara.
Mitt hela liv har bestått av hästar och en dröm om att en dag få äga en egen häst. Idag står jag här med en egen häst, en gymnasieutbildning till fotograf, en hästskötarutbildning, en tappskolicens och sköter ett stall med 14 hästar varje dag.
Hade någon frågat mig vad jag skulle göra om ett år, hade jag ju aldrig kunnat tänka mig att jag skulle stå där jag står idag.
Firar 2år tillsammans med min pojkvän den 9/5 och tack vare att han peppar mig så mycket som han gör, hjälper mig att fota, koda och massor med annat som bara han är bra på i vårat förhållande. Så är jag så tacksam över att ha honom och en hjälpande hand som inte bryr sig om att hästarna tar 90% av mitt liv, och det är underbart!

Jag hoppas ni orkade läsa och vet mer om mig och Sigurden nu!

RSS 2.0